Goed bezochte banenmarkt

Het gemeentehuis werd gisterenmiddag druk bezocht tijdens de Meet & Greet die door UWV, Gemeente Epe, Heerde en Werkleerbedrijf Lucrato was georganiseerd. Zo’n 200 aanwezigen ontmoetten elkaar bij de marktkramen van ongeveer veertig werkgevers in de zorg, techniek, sociale of facilitaire dienstverlening en logistiek. De Meet & Greet werd geopend door wethouders Maarten Heere en Wolbert Meijer van gemeente Epe en Heerde, beide tevens bestuurslid van Lucrato. 

Verschillende werkzoekenden 

Verschillende werkzoekenden uit de regio kwamen langs om zich te oriënteren op werk of opleidingsmogelijkheden. Zo waren er bijvoorbeeld ook personen uit Oekraïne en statushouders die met een tolk langs de werkgevers liepen. Ook personen die op zoek zijn naar nieuw of ander werk kwamen kijken. Naast de gesprekken die zij hadden met werkgevers, waren er borden waar actuele vacatures op te vinden waren. 

Waardevolle contacten

Marian van Schie, één van de organisatoren meldde het volgende: “Veluwse Bron heeft met negen mensen vervolgafspraken gemaakt en Gelder Thuiszorg heeft twee mensen op het oog voor een baan.” Het was een mooie middag, waar veel waardevolle contacten zijn gelegd die ongetwijfeld nog tot verdere concrete afspraken kunnen leiden.     
 

Lunch banenmarkt